(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zapékané brambory s lilkem v úpravě pro chlapy :-)))

Potřebné ingredience
Potřebujeme pro dvě porce: 4 střední brambory, 1 lilek, salám, zakys. smetanu, 2 vejce, sýr nivu.
Ne každý muž se tváří na neznámou zeleninu jako ten můj (tedy, že ji pozře a zároveň mu také chutná), tak jsem ten "podivný" fialový objekt upravila následovně.
Postup přípravy
Syrové ostrouhané brambory nakrájíme na plátky, stejně tak zacházíme i s opláchnutým lilkem, který ještě navíc posypeme solí z obou stran a necháme "vypotit". Vypocený lilek osušíme ubrouskem. Do zapékací misky (obsah 1,5 l) buď nalijeme olej nebo ji vymažeme. Potom skládáme do misky patra: brambory - okořenila jsem vegetou bez glutasolu, lilek, sýr niva (to je ta úprava pro chlapy, neb lilek nasaje vůni sýra :-)) salám - já měla gothaj, zase lilek, na lilek nivu, brambory - okořenit. Dát do trouby na cca 250°C. Asi po 30-40 min. (protstě když už jsou brambory měkké) vše zalijeme rozšlehanými vejci v zakysané smetaně a dáme ještě zrůžovět. Hotový pokrm obsahuje dost velké množství vody, proto nedrží moc pohromadě, jako klasické zapékané brambory. Ale chuťově to je výtečné. Přílohou byl salát pro milovníky přirozené chuti zeleniny - tedy bez dresingu - recept je v sekci Saláty, zálivky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé